Egyedülálló műtéteket végez egy magyar orvos

/
0 Comments
Sokan azt gondolják, a visszeres láb csupán esztétikai kérdés, pedig idővel a kidudorodó erek vénás elégtelenséget, sőt, lábszárfekélyt is okozhatnak. A lakosság legalább 30-35 százaléka érintett valamilyen fokú visszértágulatban, de csak kevesen szánják rá magukat a műtéti eljárásra. Dr. Szabó Attila PhD. érsebész Kelet-Európában egyedülálló, fájdalommentes kezelést alkalmaz.

A hagyományos visszérműtétek során néhány metszéssel, illetve az érbe vezetett szondával, a véna eltávolításával értük el a visszértágulat gyógyítását. Ez a módszer azonban komoly szöveti sérülést okoz, sokan fájdalomra, bevérzésekre, átmeneti mozgáskorlátozottságra panaszkodtak. Egy ideig ráadásul kompressziós harisnyát kellett viselni, és a megszokott életformát sem tudták a teljes gyógyulásig folytatni" - mondta Dr. Szabó Attila PhD., egyetemi adjunktus, visszér-specialista, aki évek óta kiemelten foglalkozik az alsó végtagok visszértágulatának kezelésével. Kelet-Európában ő az egyetlen, aki egy nemzetközileg már három éve alkalmazott módszerrel, fájdalom nélkül kezdte műteni a visszértágulatot.
Az úgynevezett VenaSeal, ragasztásos műtét során egy katéter segítségével juttatnak fel egy szondát a vénába, ezzel juttatják be a cianoakrilát szöveti ragasztóanyagot. A tiszta, színtelen, nagy sűrűségű folyadék, a vérrel érintkezve megszilárdul és megszünteti az értágulatot. A cianoakrilátot már régóta alkalmazzák szövetragasztóként, a sebészet számos szakterületén része a műtéti eljárásoknak.

További információk:




You may also like

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.