Modern visszérműtétek előnyei

/
0 Comments
A visszér problémák orvoslása rendkívül fontos, hiszen mindennapjaink kényelmét is akadályozhatják. A kezelés két módon történhet: érzéstelenítést alkalmazva vagy anélkül. Az érzéstelenítéses módszernél az érbe bőrön keresztül hatolunk be egy lézer vagy rádiófrekvenciás energiát előállító generátort segítségével. Az érzéstelenítés nélküli módszer esetében pedig ClariVein vagy a VenaSeal eljárást alkalmazunk, attól függően, hogy mechanokémiai ablációra vagy ragasztóval történő érelzárásra van szükség. 




MIÉRT VÁLASSZUK A MODERN VISSZÉRMŰTÉTEKET?

A hagyományos visszérműtétek során néhány műtéti metszésből felkeressük a fő vénatörzseket (vena saphena magna és parva), majd a lekötések között átvágjuk. A lágyékhajlatban vagy a térdhajlatban, ahol az ér a mélyvénába ömlik, lekötjük az oldalágakat is (crossectomia), majd az érbe vezetett szondával a vénát eltávolítjuk, kihúzzuk a helyéről. Ilyenkor viszonylag komoly szöveti sérülést okozunk és az oldalágak is elszakadnak, ez a magyarázata a jelentős műtét utáni fájdalomnak és bevérzéseknek. Nem előnyös a lágyékhajlatban ejtett seb sem az elfertőződés veszélye és a tisztálkodás akadályozottsága miatt. Ha a beömlés körüli oldalágakat nem kötjük le, ez nem jár nagyobb kiújulási aránnyal, ezt több vizsgálat is igazolta, sőt ha modern műtét mellett (lézeres, rádiófrekvenciás) történik a crossectomia, valószínűbb az értörzsek újra kialakulása.
Modern visszérműtétek előnyei a hagyományos nyitott műtéttel szemben:
  • nincs műtéti metszés a lágyékhajlatban
  • minimális a műtét utáni bevérzés a szövetek között, ezért minimális a sebfájdalom
  • a műtét után közvetlenül felkelhet, lábra állhat a beteg, nincs szükség kórházi megfigyelésre, a műtétek ambulánsan elvégezhetőek
  • a műtét helyi érzéstelenítésben végezhető, nem szükséges gerincközeli érzéstelenítés vagy altatás
  • a nagyobb szúrások, metszések hiánya miatt jobbak az esztétikai eredmények
  • a műtét után pár nappal ismét munkába állhat, nincs hosszú táppénzes időszak
  • a hosszú távú eredmények nem különböznek a hagyományos műtét eredményeitől

http://www.vpmed.hu/szolgaltatasok/radiofrekvencias-kezeles/


You may also like

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.