Életmódváltás vagy műtét?

/
0 Comments
Amíg a visszértágulat nem okoz a páciens számára esztétikai problémát, valamint nem alakulnak ki a visszér elégtelenség kritikus tünetei, addig dönthet a konzervatív kezelés mellett, amelynek a kompressziós terápia is szerves részét képezi. Előrehaladott állapotban a fájdalmak csökkentése és a szövődmények elkerülése érdekében már érdemes a vágás nélküli, fájdalommentes műtéti megoldást választani.



Milyen előnyei vannak a modern visszérműtéteknek?

Az utóbbi évtizedben elterjedt műtéti módszerek (lézeres műtét, rádiófrekvenciás abláció) új, költséges technikát alkalmaznak a betegek kényelme érdekében. E módszerek előnyei a hagyományos nyitott műtéttel szemben:

  • nincs műtéti metszés a lágyékhajlatban
  • minimális a műtét utáni bevérzés a szövetek között, ezért minimális a sebfájdalom
  • a műtét után közvetlenül felkelhet, lábra állhat a beteg, nincs szükség kórházi megfigyelésre, a műtétek ambulánsan elvégezhetőek
  • a műtét helyi érzéstelenítésben végezhető, nem szükséges gerincközeli érzéstelenítés vagy altatás
  • a nagyobb szúrások, metszések hiánya miatt jobbak az esztétikai eredmények
  • a műtét után pár nappal ismét munkába állhat, nincs hosszú táppénzes időszak
  • a hosszú távú eredmények nem különböznek a hagyományos műtét eredményeitől

A modern műtéti módszerek hátránya azok eszközigényessége és viszonylagos drágasága, melyet azonban a fent említett előnyök kompenzálnak. A rádiófrekvenciás és lézeres beavatkozást az Országos Egészségbiztosítási Pénztár jelenleg nem finanszírozza, ezért a betegeknek kell állniuk a műtét teljes költségét. Ha nemcsak a műtét árát nézzük, hanem a munkából kiesett időt, a műtéttel járó kényelmetlenséget, fájdalmat és az esztétikai eredményeket, a mérleg a modern műtétek javára billen.


You may also like

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.