Visszérkezelés Budapest

/
0 Comments
A modern visszérműtéteket két kategóriába sorolhatjuk:
- tumeszcens anesztéziában, vagyis helyi érzéstelenítésben végzett műtétek: rádiófrekvenciás és lézeres műtétek, melyek során a bőrön keresztül, hőhatással zárjuk el az eret

- érzéstelenítést nem igénylő beavatkozások: hab szkleroterápia és a legújabb módszerek, a ClariVein mechanokémiai ablációs és a VenaSeal, vagyis a ragasztással történő érelzárás


Érzéstelenítést nem igénylő visszérműtétek (ClariVain):Kelet-Európában egyedül én végzem ezt a fajta beavatkozást, melynek lényege, hogy a bőrön keresztül hatolok be az érbe és ott kezelem magát panaszos területet. Mindez fájdalommentes, vágással és vérzéssel nem jár pusztán a behatolás helyén alkalmazok minimális érzéstelenítést. A műtét rendkívül rövid időt vesz igénybe, a hagyományos beavatkozásokkal szemben pedig hőhatás sincs, így az idegsérülés veszélye minimális. Egy nagy sebességgel forgó vékony dróttal óvatosan megsebezem a véna belső felületét, ezáltal sokkal intenzívebben dolgozik a bejuttatott szklerotizáló anyag, a mechanikus és kémiai hatás összeadódásának köszönhetően záródik el a kezelt véna. Közvetlenül a műtét után a lábra állhat páciens, rövid megfigyelés után távozhat a kórházból, folytathatja mindennapos tevékenységét.Rádiófrekvenciás visszérműtét:

Ez a fajta beavatkozás kifejezetten ajánlott kis hajszálerek, pókhálóvénák, seprűvénák, vörös foltok, teleangiectásiák és az arcon lévő hajszálértágulatok kezelésére. A felhasznált mikrohullám az erekre a magas frekvenciájú energia által hőhatást fejt ki, melytől a tű szigetelt feje védi a környező szöveteket és a bőrt. Ezáltal elpusztulnak a kapilláris erek falai és maga a tartalma is, megalvad a benne lévő vér, szétesnek a sejtjei, összezáródik a kezelt érfal, ezután zsugorodni kezd és fél év elteltével teljesen felszívódik. A beavatkozás szövődménymentes, minimális utólagos panasszal jár, a test bármely részén elvégezhető és szinte fájdalommentes, egyetlen apró szúrással jár. A műtét után kompresszió alkalmazására sincs szükség és még a napozásnak sincs akadálya. Lézeres visszérműtét:


KLS Martin diomax 1550 nm-es diódalézerünk a lézerek legmodernebb kategóriájába tartozik. A műtétek során használt 360 fokban sugárzó radiális szám lézerfényt sugároz az érfal teljes belfelületére. Rendelőnkben pókhálóvénák, nagy vénatörzsek és összekötő ágak, valamint nagyobb oldalágak ambuláns és műtéti kezelését végezzük. A nagyobb vénatörzsek műtétét helyi érzéstelenítésben, az ambuláns kezeléseket érzéstelenítés nélkül, helyi hűtéssel hajtjuk végre. A betegek műtétek előtt alapos érsebészeti vizsgálaton vesznek részt, a rendelőben elég fél órával a beavatkozás előtt megjelenniük. Közvetlenül a műtét után lábra állhat a páciens, combtőig érő kompressziós harisnyát helyezünk a kezelt végtagra és amennyiben nem merülnek fel panaszok, hazaengedjük.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.